top of page

Facebook lanceert nieuwe toepassing

In de loop van deze maand komt Facebook op de proppen met enkele nieuwe toepassingen, de opmerkelijste is een toepassing rond zelfdodingspreventie. Het zou gebruikers met suïcidale gedachten ervan moeten weerhouden zelfmoord te plegen.

De toepassing zal als volgt werken: "wanneer iemand een bericht op Facebook zet waaruit blijkt dat die persoon met zelfdodingsgedachten rondloopt, kan dat gerapporteerd worden aan Facebook. Facebook zal daarop de gerapporteerde bijdrage beoordelen."

"Als er inderdaad sprake is van een ‘psychische nood’, dan zal er op het profiel van de persoon met zelfdodingsgedachten een pop-upbericht verschijnen van Facebook: ‘Hallo, een vriend denk dat je het misschien moeilijk hebt en heeft ons gevraagd om even naar jouw recente bericht te kijken.’ Degene die het pop-upbericht te lezen krijgt, heeft dan onder andere de mogelijkheid om een vriend te contacteren of om professionele hulp te zoeken. Daarna reikt Facebook via het pop-upbericht ook tips aan en advies over hoe beter om te gaan met bepaalde donkere gevoelens. Ook voor de vriend die rapporteerde, zijn er via de nieuwe functie meer mogelijkheden om in contact te komen met een hulpverlener."

Hoewel de effectiviteit van deze nieuwe toepassing niet goed in te schatten valt, vind ik het een goede zaak. Vanaf het moment dat het één iemand heeft geholpen, is het in mijn ogen de moeite waard geweest.

bron:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150226_01550431

bottom of page